Održivost

GANT-ova vizija je učiniti svijet ljepšim mjestom.

 

U skladu s osnovnom premisom da nikada ne trebamo prestanemo učiti / Never Stop Learning, u GANT-u su usvojili filozofiju stvaranja bezvremenskih proizvoda izrađenih da traju, premium kvalitete i preppy stila, odnosno elegantni.

Kako bi proslavili nasljeđe bio poslovanja, nastavljaju osiguravati održive materijale biljnog podrijetla na globalnoj razini. Na taj se način mogu educirati i djelovati u skladu sa svojim etičkim, okolišnim, ekološkim i društvenim odgovornostima.

GANT je tako brand poznat i voljen i zbog poboljšavanja svjetskih vodenih putova. Vjeruju da je taj svjesni i održivi pristup dizajniranja prekrasnih proizvoda budućnost dobrog poslovanja.

Odjeća s Tech Prep™ je projektirana za izvrsnost na 3 razine — udobnost i rastezljivost; prozračnost i jednostavno održavanje.

 

Inicijativa 7 pravila

Inicijativa 7 pravila je vodič za izgradnju dugotrajnog odnosa s našom odjećom. GANT nas vodi kroz 7 jednostavnih koraka, takozvanih pravila za educiranje i podizanje svjesnosti o metodama kojima možemo učiniti našu odjeću dugovječnom, kako bi cijelo iskustvo bilo što radosnije i lakše. Svima nama.

Pravilo broj 1 — Osvježi

Sa samo malo dodatne njege, odjeća može duže ostati svježa i dugotrajnija. Jednostavni savjeti, alati i smjernice mogu napraviti veliku razliku. Upravo zato želimo pomoći našim kupcima korisnim i inspirativnim savjetima te alatima.

Pravilo broj 2 — Popravi

GANT odjeća je izrađena na najkvalitetniji način kako bi vam pomogla da izgledate i da se osjećate najbolje. Našim visokim standardima osiguravamo dugotrajnost odjeće, no ukoliko se nešto dogodi i odjeća se ošteti — tu smo da pomognemo. 

Pravilo broj 3 — Ponovno koristi

Ponovno korištenje odjeće ključno je za smanjenje utjecaja svakog odjevnog komada na okoliš. Osiguravanjem duljeg ili pak drugog života našoj odjeći može poboljšati vaš ormar i istovremeno blagotvorno utjecati na planet.

Pravilo broj 4 — Iznajmi

Niz je pametnih razloga za iznajmljivanje odjeće. Iznajmljivanje je ekološki prihvatljiva alternativa kupnji, ali i jednostavan način istraživanja GANT svijeta.

Pravilo broj 5 — Ponovno uloži

Modna industrija koristi značajnu količinu vode, a mi poduzimamo mjere kako bismo učinili što možemo da sačuvamo i zaštitimo taj dragocjeni resurs. Jedna od aktivnosti je doniranje nevladinoj organizaciji WaterAis koja je usmjerena na vodu, kanalizaciju i higijenu.

Pravilo broj 6 — Preuredi

Ponekada je dobro napraviti makeover — vidjeti zaboravljeni komad u novom svjetlu dobro je za planetu, ali i dodaje svježinu našim ormarima. Pravilo broj 6 nas potiče da razmislimo i prigrlimo moć promjene.

Pravilo broj 7 — Recikliraj

Recikliranje je dio kruga konzumacije i potrošnje te bi trebalo biti prirodni dio životnog ciklusa odjeće.

 

 

Stvorite nove tradicije izazivajući konvencije.

GANT-ov cilj je potaknuti promjene za bolji svijet. Pitaju se kako možemo biti bolji. Vjeruju da svi trebamo izazvati sebe i svijet u kojem živimo. Nastoje stvoriti nove tradicije koje prihvaćaju ujedinjeni put naprijed. Brinu o zajednici; međusobno se povezuju, uče i razvijaju se kroz izazovne norme, propituju što je nekad bilo i zamišljaju što bi moglo biti.

Potiču dijeljenje znanja, izražavanje i međusobnu podršku. Stalo im je do održivosti i vjeruju u samoobrazovanje i djelovanje u skladu s GANT-ovim etičkim, ekološkim i društvenim odgovornostima. Pitaju se kako učiniti manje lošeg, a više dobrog. Znaju da nema lakih rješenja za teške probleme, ali preuzimaju odgovornost za vođenje razgovora.

Iako su samo jedna tvrtka na ovoj planeti, nikada neće prestati učiti kako je poboljšati.