Re-vax i održivost

Barbour ohrabruje svoje klijente da produže vijek trajanja njihovih navoštenih jakni već više od 100 godina kroz re-vax program i usluge popravka.

Barbour navošteni pamuk idealan je za suvremeni život te je sigurni suputnik dugi niz godina ukoliko je pravilno tretiran.

Navošteni pamuk (pamuk premazan voskom) je iznimno izdržljiv. Dostupan je u brojnim težinama. Barbourov najstariji tradicionalni navošteni pamuk naziva sylkoil može se prilagoditi svim vremenskim uvjetima.

Naučite kako se brinuti za ovu vrstu voska.

Klasični 6 oz (otprilike 180 g) vosak je iznimno izdržljiv te jedan od najstarnijih i najomiljeijih voskova. Iako je izdržljiv i otporan na nošenje, može vam pomoći da jakna potraje još duže s ponovnim voskanjem — re-vax.

Za re-vax / ponovno voskanje, trebat će vam:

Vosak | Tava / zdjela | Topla voda | Spužva | Sušilo za kosu (opcionalno)

Prvi korak | Očistite jaknu.
Očistite hladnom vodom i spužvom za brisanje vanjske strane jakne. Izbjegavajte korištenje vruće vode, bilo koje vrste sapuna i NIKADA ne perite jaknu u perilici jer će se tako trajno ukloniti voštani premaz i jakna se ne može ponovno voskati.

Drugi korak | Omekšajte vosak.
Uzmite konzervu Barbour Wax Thornproof obloge. Skinite poklopac, stavite konzervu voska u posudu s vodom dovoljno vrućom da omekša vosak. Trebalo bi proći otprilike 20 minuta da se vosak otopi.

Treći korak | Voskajte svoju jaknu.
Koristeći staru krpu ili spužvu, dobro utrljajte otopljeni vosak u jaknu obraćajući posebnu pozornost na šavove, nabore i zakrpe. Izbrišite sav višak voska. Limenku voska držite u posudi s vrućom vodom cijelo vrijeme voskanja kako bi vosak ostao u tekućem stanju. Ako se vosak počinje stvrdnjavati, u posudu dodajte još vruće vode. Vosak ne nanosite na ovratnike od samta, na unutrašnju stranu jakne te na unutarnju stranu džepova.

Četvrti korak | Osušite jaknu.
Kako biste osigurali dodatni glatki sloj prilikom voskanja, kosritite sušilo za kosu na nježnom programu kako bi se vosak ravnomjerno raširio. Ne zaboravite da sušilo ne biste trebali koristiti preblizu voska kako se ne bi zagrijao do tekućeg stanja.

Nakon ponovnog voskanja jakne, objesite ju i ostavite da se suši preko noći na toplom mjestu, no udaljeno od ostalih odjevnih predmeta.

Lagani vosak

Lagani vosak je vrlo otporan i ima izuzetno zadržavanje, otprilike na 75% težine Barbourovih klasičnih voskanih jakni. Ako je potrebno novo voskanje, možete kupiti lagani voštani stick i slijediti vodič za jednostavnu njegu.

Korak 1 | Priprema.


Provjerite naljepnicu za njegu unutar jakne kako biste bili sigurni da koristite pravi vosak. Pokrijte svoju radnu površinu i prikupite sve što će vam trebati da obnovite svoju laganu voskanu jaknu — voštani stick, sušilo za kosu i krpu koja ne ostavlja dlačice.

Korak 2 | Počnite nanositi vosak.
Uvijek počnite sa stražnje strane jakne, nanoseći ravnomjeran sloj povlačeći voštani stick te obraćajući posebnu pozornost na nabore i šavove.

Treći korak | Zagrijte vosak.
Pomoću sušila za kosu prijeđite umjerenom toplinom preko područja na koje ste nanijeli vosak kako biste ga omekšali u tkaninu.

Četvrti korak | Utrljajte vosak.
Koristite krpu koja ne ostavlja dlačice za utrljavanje voska u jaknu, osiguravajuću da je ravnomjerno raspoređen. Nakon što završite nanošenje na stražnju stranu, ponovite postupak za rukave i prednju stranu jakne.

Peti korak | Ostavite preko noći da se osuši.
Objesite jaknu na hladno i suho mjesto da se suši preko noći.

 

Za usluge održavanja voštanih jakni, možete se također obratiti, kontakt: 

"L&V", Ulica Maršala Tita 114/3, Opatija; Tel/fax: 051 712 050

Radno vrijeme: pon-pet 08:00-13:00

Lorell Lazar, mob 092 174 2060; e-mail: lorella.lazar@gmail.com 

Napomena: 

  • troškove održavanja voštanih jakni snosite sami
  • CM Delta d.o.o. ne preuzima odgovornost za obavljenu uslugu