Održivost

 

Odgovorno odijevanje — Temeljito tkanje — Ozelenjivanje

Pred 50 godina odveli smo svijet na odmor i nikada se nismo osvrnuli. Otkako smo 1971. osvojili svijet hlačicama za bordanje, naš luksuzni brand kupaćih kostima utjelovio je eleganciju bez napora kao i bezbrižan život Saint-Tropeza kroz neusporedivu kvalitetu izrade i zabavne printeve.

Mudriji, no ne i stariji (život na plaži nas održava mladima!), počeli smo razmišljati o našem nasljeđu i načinu na koji bi mogli koristiti našu platformu da učinimo svijet boljim mjestom. Posljednjih nekoliko godina proveli smo u razvoju našeg djelovanja kako bismo osigurali da budućnost ostane blistava poput naše prošlosti.

Oceani su naš prioritet.

Iako imamo reputaciju opuštenosti, posve smo ozbiljni u namjeri spašavanja mora i oceana.

Klimatske promjene i zagađenje nisu učinili uslugu oceanima, stoga moramo djelovati brzo kako bismo osigurali da i buduće generacije pronalaze onoliko radosti i inspiracije poput nas u proteklih 50 godina.

Dobra vijest je da već neko vrijeme stvaramo valove!

Stvaranje valova znači da smo se dobro pogledali u ogledalo i poslovali na odgovorniji i održiviji način Od 2021. 50% materijala korištenih u našim kolekcijama su reciklirani ili oni koji se mogu reciklirati, a od 2023. očekujemo da će se ta brojka povećati na 80%. 2021. je ujedno i godina novog dostignuća branda luksuznih kupaćih kostima i jedan divovski iskorak u našoj predanosti očuvanju mora — službeno je lansirana Fondacija Vilebrequin.

Naša vizija budućnosti uključuje još snažniju predanost kvaliteti. Svaki Vilebrequin odjevni predmet svjedočanstvo je pola stoljeća vrijednog savoir-fairea, ispravnog društvenog djelovanja, osiguravajući njegovu trajnost i bezvremenski stil. Međutim, duboko vjerujemo da moderni luksuz treba biti usmjeren onkraj šavova i krojeva već bi trebao biti usmjeren na pozitivan utjecaj — na planet i na ljude. Imajući to na umu, ponovno smo analizirali naše lance opskrbe kako bismo osigurali da je svaki pojedinac uključen u izradu naših odjevnih predmeta tretiran s poštovanjem i dostojanstvom.

U Vilebrequinu vjerujemo da niti jedan čovjek nije otok, nije izoliran te da bi promjena koju namjeravamo učiniti mogla biti mnogo veća kada bismo djelovali ujedinjeno.

Zasukali smo rukave i sada smo spremni za posao!

Nadamo se da ćete nam se pridružiti.

Roland Herlory, CEO Vilebrequin

 

Svjetlija budućnost je na obzoru

Održivost je cilj koji se konstantno razvija — dok učimo više o ljudskom utjecaju na planet i razvijamo nove tehnologije koje mogu ublažiti te učinke, na neki način gradimo brod dok njima plovimo. I to je u redu.

U Vilebrequinu vjeruju da je savršenstvo neprijatelj napretka i ne pretvaraju se da imaju sve odgovore. Umjesto toga usmjeravaju napore ondje gdje znaju da mogu napraviti razliku.

Njihovi su ciljevi ambiciozni i pravovremeni — do 2023. žele ostvariti mnogo toga. Inspirirani UN-ovim Ciljevima održivog razvoja (SDG) stvorili su okvir za unapređenje misije ozdravljenja i očuvanje našeg plavog planeta kojeg su nazvali Obzor 23 / Horizon 23.