Marc O'Polo

U ljeto 1967. dvoje Šveđana i Amerikanac koji žive u Stockholmu odlučili su osnovati modnu kuću koja će otvoriti novo poglavlje. Rolfa Linda, Götea Hussa i Jerryja O. Sheetsa ujedinila je ljubav prema prirodnim materijalima koje su donijeli sa svojih putovanja na Daleki istok. Sve što im je sada trebalo je dobro ime. Istraživač Marko Polo dao je inspiraciju, ali oni su još uvijek tražili to određeno nešto, taj poseban zaokret. Češće se događalo da se Jerry O. Sheets piše s 'O' jer su ljudi mislili da se zove Irac. I zato što su njih troje imali smisao za suptilni humor, integrirali su "pogrešno" O' u ime otkrivača bez daljnjeg odugovlačenja. Od samog početka, 'O' u nazivu marke označavao je individualnost, originalnost, prirodnost i slobodu da ide svojim putem - danas, pola stoljeća kasnije, jači nego ikad. Prvi predmet kolekcije Marc O'Polo bila je ručno tkana patchwork košulja od pamuka. A motiv prve reklamne kampanje - jagoda - privukao je međunarodnu pozornost zahvaljujući svom učinku jezika u obraz.

 

Marc O'Polo predstavlja suvremeni način života koji kombinira autentičnu modernost i inovativnost s opuštenim skandinavskim duhom. Fokus je na trajnoj vrhunskoj kvaliteti, održivom dizajnu i odgovornom djelovanju.

Werner Böck, predsjednik nadzornog odbora Marca O'Pola SE
"MARC O'POLO POSTAJE VODEĆI MODERNI CASUAL LIFESTYLE BRAND U GLOBALNOM PREMIUM SEGMENTU S VISOKOKVALITETNIM I INOVATIVNIM PROIZVODIMA."
Pod utjecajem našeg skandinavskog podrijetla, filozofija Marca O'Pola definirana je liberalnim i otvorenim stavom: "Sloboda da budete svoji". Od načina na koji tretiramo naše zaposlenike do proizvoda koje dizajniramo - sloboda da budemo svoji naša je zajednička nit.